29 august 2012

Retete pentru dureri de inima...

Dati-mi va rog o reteta pentru dureri de inima...

Aceasta rugaminte ciudata si destul de jalnica apartine unui barbat, caruia doctorul i-a spus ca sentimentul de neputinta de care se plangea nu are cauza fizica. Necazul lui era ca nu se putea ridica deasupra amaraciunii, suferea de o "maladie a personalitatii"nascuta din durere.

Medicul l-a sfatuit sa caute un tratament pentru suflet.

 Exista vre-o reteta spirituala care poate alina cumplita durere de inima?

Exista un soi de remediu, o parte din acesta este activitatea fizica, bolnavul trebuie sa evite tentatia de a sta de pomana si a fi deprimat! 

Un avocat ce avea un fundament filosofic solid i-a spus unei femei care se plangea de aceeasi durere, ca remediul optim este sa ia o perie sa se puna in genunchi pe parchet si sa se apuce de treaba.

Pentru un barbat remediul prescris de acelasi intelept era sa ia un topor si sa se apuce de taiat lemne, pana cand va simti epuizare fizica. Nu se va vindeca acea durere de inima dar in mod cert se va obtine un remediu.

Orice fel de durere de inima ati avea unul din primii pasi este sa va feriti de orice situatie defetista  care ar putea aparea in jurul dumneavoastra. 

Umpleti-va timpul!!!

O alta parte a leacului e sa lasati durerea sa circule in voie, nu incercati sa o opriti sau sa o alungati, aceasta practica nu fece altceva decat a indrepta atentia spre durere.


Nu uitati ca fericirea si tristetea se exclud una pe cealalta!


Exercitiu...dintr-un unghi mai pozitiv!

Puteti incerca acest exercitiu daca veti considera util sa faceti asta. Cu multa practica vor functiona in mod sigur, atata timp cat realitatea este doar un mod de perceptie...

1. In urmatoarele 24 de ore vorbiti in mod deliberat cu multa speranta si entuziasm despre tot ce va inconjoara, despre slujba despre sanatate despre viitor. Vorbiti mai mult decat de obicei si cu maxim de optimism de care sunteti capabili, despre absolut orice. Se poate sa nu va fie prea usor iar mintea va caut sa faca ce a facut si pana in prezent enumerand problemele... Ideea e sa va doriti foarte mult sa faceti asta, si in mod sogur veti reusi.

2. Dupa aceste 24 de ore, continuati! Prelungiti termenul la o saptamana, cu aceeasi vointa si cu acelasi entuziasm. Dupa aceasta saptamana, va puteti intoarce la ceea ce numeati 'realism', veti observa ca ce era acum o saptamana 'realism' este de fapt NEGATIVISM!!!
Cand majoritatea oamenilor spun ca sunt realisti se inseala de fapt pe ei insisi, sunt de fapt pesimisti.

3. Mintea trebuie alimentata la fel ca si trupul, pentru a avea un trup sanatos trebui sa facem miscare sa avem grija ce mancan etc. Mintii trebuie sa-i oferim ganduri hranitoare, depline. Asa ca incepeti chiar acum sa va hraniti mintea cu ganduri pozitive si veti fi martorul unei schimbari radicale a vietii dvs.
Si nu uitati sa aveti credinta! Sa credeti in dvs. si in potentialul infinit pe care il aveti. Ceea ce credeti va deveni incet dar sigur realitate!

4. Cautati enunturi pozitive, sau compuneti dvs. unele, invatati cate unu pe zi, iar dimineata si seara inainte de culcare repetatile in gand de mai multe ori, in acest timp simtit intens fiecare cuvant pe care-l rostiti.
O sa va ia timp sa inlocuiti programele negative din subconstient, dar sunt convins ca merita.

5. Faceti o lista cu toti prietenii dvs. apoi alegeti compania celor mai pozitivi dintre ei, petreceti mai mult timp in compania lor, nu renuntati insa la cei negativisti doar faceti o pauza in a-i mai vedea. Apoi reveniti la intrevederile si cu cei mai negativisti cand noul dvs. tipar de gandire pozitiv este bine conturat, aveti insa grija, negativismul este contagios.

6. Evitati conflictele de orice fel... Pe cat posibil evitati certurile... contracarati o situatie negativa intr-un mod pozitiv.

Secretul unei vieti mai bune consta in eliminarea acelor ganduri invechite, bolnave, moarte. Le puteti inlocui cu ganduri impregnate in credinta, noi, vitale, dinamice.

Nu va indoiti nici o clipa, o infuzie de ganduri pozitive va vor oferi o personalitate noua, o perspectiva asupra vietii noua.
 

Cele doua fete ale monedei...

 Afară plouă torenţial, melancolic şi obosit, trăgând alene dintr-o ţigară şi sorbind un vin ieftin cu un gust oribil dar care e capabil să-mi schimbe starea de fiecare dată când apelez la el, privesc spectacolul ce-l oferă natură, stropii atât de hotărâţi în drumul lor se strivesc cu putere de geamuri şi de pereţi iar şi iar, lăsându-se în voia conducătorului lor vântul care pare că-i poartă spre pierzanie, obligându-i să se izbească de tot ce întâlnesc în cale... asta e prima impresie, căci analizând mai bine, se poate observa că ei se grăbesc spre a atinge pământul, acolo unde se vor uni, acel strop care îţi atinge neajutorat geamul, este o parte dintr-un tsunami, ei ştiu că doar împreună vor putea învinge, căci asta e singurul lor scop, nu au raţiune, nu le pasă, nu-i interesează, le este egal că udă o floare sau şterg de pe harta un continent, cred că fiecare vrea să fie în faţă, de aceea se rostogolesc mereu... blândă şi neiertătoarea natură, îmi place cum sună asta... dar noi oamenii, noi ce ne dorim de fapt?
Suntem împreună şi totuşi separat, ne iubim apoi cu uşurinţă ne putem urî! De unde venim şi unde ne vom duce?
Putere!
Bani!
Astea oare sunt singurele cuvinte care ne motivează? Singurele cuvinte care ne fac să ne înclinăm existenţa către materie... câţi dintre noi ştiu oare că banii şi puterea sunt de fapt nişte unelte, nimic mai mult, şi că adevărata esenţă sunt de fapt trăirile?
Trăirile pe care aceste unelte de soi ni le pot oferi sunt atât de intense, indiferent cum le-am folosi acesta este singurul lucru garantat, trăirile, senzaţiile. Disperarea şi satisfacţia sunt vecine depinde pe care o alegi, e o chestie care ţine numai de opţiune, prin acţiunile tale tu alegi la care capăt al sabiei vrei sa fii, nu samurai  se apăra cu katana  şi cu acel cuţit, de aceste arme nu se desparte decât mort, şi totuşi atunci când este învins, i se taie capul cu propria sabie sau pentru as-i spala ruşinea trebuie să-şi facă harakiri cu propriul cuţit, aceste arme i-au stat alături toată viaţa, i-au salvat-o deatatea ori, iar acum s-a terminat, la fel ca banii şi puterea, katana şi cuţitul nu au suflet sau raţiune, şi nu le pasă dacă apară o viaţă sau o distrug pentru ele este acelaşi lucru, depinde doar de noi nu doar cum le dobândim ci mai ales cum le folosim...
 

Mai trag un fum din nociva-mi ţigara şi mă aşez pe singurul scaun rămas, închid ochii şi ascult liniştea, pentru prima oară în viaţa mea e linişte... în propria-mi realitate şi în mintea mea, sunt liniştit şi mai ales singur...

28 august 2012

De ce?

Aceasta intrebare are multe raspunsuri, si pe cat de multe pe atat de diferite. Insa este un moment cand ramanem suspendati, si acel moment apare atunci cand aceasta intrebare nu are un raspuns. Nu putem afla cu nici un chip raspunsul sau mintea noastra nu vrea sa accepte raspunsul gasit. In viata asta sunt multe lucruri care nu tin de noi, si pe care bineinteles ca nu le putem intelege... Singura solutie este sa trecem peste acest raspunsul acestui, de ce?

Vom avea ceva de munca cu mintea noastra pana sa poata accepta trecerea mai departe dar cu putin exercitiu se poate. In fata problemelor trebuie sa fim ca o frunza ce pluteste pe o apa curgatoare, cand o piatra ridica nivelul apei, frunza se ridica si ea trecand pe deasupra, nu opune nici o rezistenta fiind usoara si flexibila... Daca nu intelegem ceva nu are sens sa ne invinuim pe noi sau pe altii sau pe Dumnezeu. Oricat am urla acest Dumnezeu va ramane tacut si inchis iar vorbele noastre vor fi absorbite de eter. 

Treci peste si nu uita ca sunt multe lucruri bune pe care nu le vezi, nu uita ca sunt multi oameni buni pe langa care treci, si bineinteles de care nu-ti pasa. Daca nu poti vedea binele din jurul tau lumea va fi neagra si pustie iar tu un neinteles ce sufera...doar din pasiune!

Urmeaza-ti calea...daca ai curaj!

Foarte multi oameni raman blocati in propria lor minte, si asta nu este nimic nou. Multi sufera in tacere fiind convinsi de faptul ca nu exista nici o solutie, se complac cu stoicism si intr-un final ajung la concluzia ca asa trebuie sa fie.
Bun, sunt oameni care nu vor mai mult in concluzie nu pot mai mult, dar exista si oameni care simt ca locul lor nu este acolo unde sunt acum, simt venind de undeva din interior un sentiment puternic ca se poate si altfel ca ei sunt de fapt altcineva. Majoritatea spun ca ar fi putut fi daca....aveau bani, nu aveau copii, erau nu stiu unde bla,bla.
Desi acesti oameni simt ca ar trebui sa-si urmeze visul totusi nu o fac.

Exista o poveste reala a unui om extraordinar care a trecut prin multe doar pentru ca a simtit ca locul lui nu era acolo.

Candva, undeva exista un tip aparent foarte bine incins de chingile societatii, a terminat facultatea s-a insurat si a facut doi copii, el era un mic sef intr-o companie iar nevasta sa inginer, problema omului nostru era ca desi avea tot ce-i trebuie unui om din punct de vedere social si sentimental, nu simtea ca asta ar fi tot, ca asta e de fapt viata, ca misiunea lui personala ar fi sa lucreze pentru altii o viata apoi sa se retraga fiind un pensionar fericit. Simtea ce mai este ceva, iar aceasta senzatie nu-i dadea pace.
Intr-o zi s-a dus la munca cu demisia in brate, iar la motivul demisiei a scris: "nu ma astept sa intelegeti". A venit acasa si-a pus in geanta cateva lucruri, apoi a incercat sa-i explice partenerei sale de viata ce si cum... I-a spus sa-si refaca viata si ca desi stie ca ii va fi greu intr-o zi va putea sa-l ierte pentru asta.

Omul nostru s-a dus intr-un loc unde credea ca va gasi raspunsurile ce-l macinau, acest loc fiind o manastire, s-a calugarit si a inceput sa-si duca viata de om al lui Dumnezeu, dupa multe cercetari tot nu reusea sa inteleaga, mintea lui nu putea da sens anumit-or lucruri. A observat ca ceilalti calugari nu traiau chiar asa cum se cuvine si bineinteles ca nici el nu o facea.

Dupa 5 ani petrecuti in acea manastire s-a pus in genunchi si a spus:
Doamne iarta-ma pe mine pacatosul, iarta-ma daca voi cuteza sa judec acesti oameni care m-au primit in caminul lor, si care mi-au fost prieteni, dar eu cred ca nu poti arata altora cararea cea dreapta catre credinta daca tu insuti nu mergi pe ea. Nu poti fi un necredincios prin credinta. Asa ca eu astazi ma voi lepada  doar de aceste haine carora sufletul meu nu le face cinste, dar nu si de Tine. 

A plecat simtind ca locul lui nu e acolo.

Acestea fiind spuse omul nostru a pornit spre nicaieri, a muncit la negru o vreme si apoi a ajuns in America, calatorind intr-un confortabil container, de pe un vapor. 
Si uite asa ajuns in tara tuturor posibilitatilor s-a gandit serios ce sanse are si a conchis; s-a apucat de cersit!

Era deznadajduit dar cum speranta moare ultima, inca mai visa, majoritatea partenerilor sai de afaceri erau bosketi cu diploma pe care nu-i interesa catusi de putin sensul vietii sau mai stiu eu ce, individul nsotru le citea povesti le spunea bancuri le tinea predici. Intr-o zi le spuse o poveste cu talc, dupa o tacere lunga se aude un glas:
-Stii? Tu spui multe, vrute si nevrute vazute si nevazute, dar noi nu intelegem nimic!
Au izbucnit toti intr-un ras frenetic si au ciocnit sticlele cu ce avea fiecare prin ele. 

In acea noapte omul nostru s-a gandit la timp...trecusera 7 ani de cand locuia pe strazile Americii... Acele vorbe au declansat o senzatie de "locul meu nu este aici!" 
A doua zi si-a luat niste haine mai bune, s-a spalat in baia unui supermarket si a intrat intr-o librarie, citea cate o ora pe zi carti de spiritualitate si dezvoltare personala, a inceput sa recicleze din tomberoane sau de pe strada, nu doar sa cerseasca, i-a coptat si pe cativa din vechii lui colegi, in scurt timp a inchiriat un garaj, unde si locuia, si s-a apucat de reciclat calculatoare pe care le refacea din bucati si apoi le vindea. Dupa o vreme a observat ca se simtea cu adevarat bine, mai bine decat in vremurile lui bune, si-a dat seama ca nu e tot una a fi angajat cu a face ce vrei cand vrei, de a-ti urma ideile tale. Si-a dat seama ca scopul vietii este de fapt libertatea si progresul personal. A continuat asa pana a ajuns unul din cei mai bogati oameni ai Americii. 
Intrebat de ce a procedat asa a raspuns:

-Poate ce am facut eu trece usor la capitolul imoralitate, lasitate sau mai stiu eu ce, dar cred cu tarie ca atunci cand simti ca locul tau nu este acolo trebuie sa placi, altfel vei ajunge sa regreti fiecare zi pe care Dumnezeu ti-o ingaduie. 

Nu spun ca ar trebui sa facem ce a facut acest om, dar ce putem face e sa vrem mai mult de la noi insine si sa nu ne legam mental de alti oameni.
 

27 august 2012

Cine sunt EU?


V-ati pus vreodata intrebarea:
cine sunt eu?! O intrebare simpla si totusi, cine oare sunt eu?
Inainte de a citi in continuare luati o hartie si un pix si incercati sa raspundeti la aceasta intrebare.

Cine sunt eu?

 O varianta de raspuns poate fi:

Ca insasi rezonanta cuvantului ‘eu’ sunt o persoana libera cu un spirit linber…
Eu sunt o fiinta umana posesoare de ratiune, eu sunt pasional, pasionat, pasionant.

Eu sunt serios in gluma, harnic prin leneveala, ordonat printr-o dezordine masiva, si atat de sigur in popularitatea-mi.

Sunt un revolutionar uitat de dumnezeu in lumea sabloanelor, ‘seriilor’ zbatandu-ma sa ies din acest sistem atat de nociv pentru fiinta umana.

Sunt loial dar nu supus.

Eu pot pune zambetul pe chipul unor persone, si tot acelasi eu pot lasa o discutie in deriva plutind spre plictiseala.

Eu sunt pozitiv iubitor de oameni frumosi si total indiferent fata de idioti…
Eu sunt cel ce alege intr-o lume cu atat de multe de oferit…
Eu sunt un deschizator de drumuri si tot eu sunt acela ce poarta pe umeri responsabilitatea de a fi.
Eu sunt un creator fara insa a atinge granitele Marelui Creator.
Eu sunt o fiinta complexa in plina dezvoltare.
Eu sunt tot ceea ce se oglindeste in mine reflectandu-se frumos.
Eu sunt puternic dar inacelasi timp si flexibil neinsitand pe subiectivitate.
Eu sunt un magnet ce atrage bunastarea in viata sa.
Eu sunt liber pentru ca nu-mi las minte sa ma ingradeasca generand  sentimentele nocive.
Eu sunt pozitiv, relaxat, hotarat, amuzant, frumos, ingenios ,plinde viata si nu in ultimul rand avand un imens respect fata de tot ceea ce ma inconjoara…

Eu sunt eu iar dincolo de eu sta vesnicul si nesfarsitul eu!

Intr-un final noi suntem doar o descriere, pozitiva sau negativa… Depinde doar de noi ce vrem sa devenim, descrierea din acest moment reflecta gandurile noastre si bineinteles actiunile din trecut, acum poate fi momentul zero! De aici inainte ne putem orienta gandurile si actiunile spre realizarea unei descrieri exact asa cum ne-o dorim.

Putem fi ceea ce vrem sa fim... Atata timp cat intelegem ca schimbarea vine din interior.

 
Descrierea de mai sus este un model pe care-l puteti insa personaliza dupa propria dvs. existenta, formulati o descriere cat mai pozitiva apoi, cititi-o de indata ce va treziti, in fiecare dimineata.
 Concentrati-va asupra calitatilor, numai si numai asupra calitatilor.

21 august 2012

O fi criza...sau e doar un joc al bankerilor?

In articolul precedent vorbeam despre faptul ca bancile nu lucreaza cu bani reali...
Daca va amintiti in Romanica noastra minunata s-a ajuns la un momentdat ca sistemul de creditare sa fie foarte permisiv, se dadeau pana in 5000 de euro doar cu buletinul, ce era amuzant este ca acele banci aveau o finantare puternica in afara, chiar daca in tara noastra nu erau asa de puternice... Companiile imprumutau pentru a se extinde, omul de rand la fel. Se creaza locuri de munca.
- Hei am un job bun, castig bine asa ca mi-am luat o casa mai mare in rate.
Oamenii capata incredere in stilul lor de viata.

Au fost multi care au spus vorbele astea, banca a aruncat momeala si bineinteles au inceput sa fabrice bancote crescand inflatia, toate bune si frumoase pana cand firul unditei a inceput sa se stranga, primul pas a fost...
 marirea dobanzilor
Am vazut multi oameni surprinsi la acea vreme de acest fapt, dar bankerul nostru le-a aratat si scrisul acela mic care instiinta individul ca dobanda este variabila, in functie de? N-are importanta.
Urmatorul pas,
conditiile de creditare devin tot mai dure, acum din ce in ce mai putini oameni primesc credite.
Deodata nu se mai achizitioneaza atat de multe bunuri deoarece nu mai sunt atat de multi bani in circulatie.
Nemaifiind prea multi bani companiile incep sa decada, nu mai creaza locuri de munca, apoi incet dar sigur incep sa iasa din afaceri.
In momentul in care companiile ies din afaceri, oamenii isi pierd slujbele, nemaiputand sa plateasca ipotecile, iar bancile strang si mai mult firul unditei...
De ce? Pentru ca in timp ce companiile si indivizii dau faliment bancile au un castig real!
Terenurile si cladirile care le-au fost ipotecate devin proprietatea bancilor, aceste proprietati au fost cumparate (ipotecate) electronic, doar niste cifre pe un ecran. 
Sunt tari care vor sa scoata sau chiar au scos moneda de pe piata, functioneaza doar electronic...va puteti imagina cam ce si cum...omul e mandru de asta...acel om numeste acest fapt civilizatie...

Deci o fi criza inventata de bankeri? In nici un caz)))))))))))))))) 

"Dati-mi controlul monedei unei natiuni si nu-mi pasa de cine face legile!"
                                                                          Baron Maior         

Solicit un imprumut...se ofera cineva?))))

Observ ca foarte multi oameni au facut imprumuturi in ultima vreme, dar oare cati s-au gandit cam cum functioneaza aceste imprumuturi?

Ok, in momentul solicitarii unui imprumut, mergem la banca, ne facem documentele etc. Acea banca practic nu muta nici un ban nu tipareste nici o moneda nu face nici un transfer fizic de valori. Ce se intampla practic este...virtual! Ei transfera de pe computer in contul tau suma solicitata, iar tu incepi din acel moment sa platesti dobanda la niste bani care practic nu exista. 
S-a demonstrat faptul ca bancile au de 9 ori mai multi bani imprumutati decat au in rezervele sau conturile lor... Cum se poate asa ceva? Exact varianta de mai sus!

Sistemul bancar este foarte bine pus la punct si foarte inteligent, e fascinant sa observi cum acest sistem genereaza bani....foarte multi bani!

"Este bine ca oamenii natiunii nu inteleg sistemul nostru bancar si monetar, caci daca ar faceo cred ca ar porni o revolutie inainte de ziua de maine.
                                                                                  Ford

CITAT

"Cine controleaza rezervele de hrana controleaza oamenii... Cine controleaza rezervele de energie controleaza toate continentele... Cine controleaza banii, controleaza intreaga lume!"
                                                                                
                                                                          H.Kissinger

Despre viata

"Intr-un meci de box conteaza cat poti lovi si cat de mult poti duce la lovituri. In viata nu se pune problema de cat poti lovi, ci de cate lovituri poti primi si in acelasi timp sa mergi mai dparte, in viata doar primesti n-ai cum riposta, eschiva fiind totusi o solutie. Viata e un meci dur, de aceea este nevoie de o mentalitate de invingator, in viata doar asta te va face un bun incasator!"

20 august 2012

PENTRU ATUNCI CAND NU POTI...

Ar trebui sa privim si atuurile noastre nu doar defectele, sunt destui oameni care-si doresc sa faca ceva dar se compara cu oamenii care sunt deja acolo. Ce este rau e ca nu incearca sa vada ce au facut ei pentru a reusi, pur si simplu isi gasesc scuze pentru a nu face, nu am bani, nu am scoala nu ma pricep desi acolo undeva in interiorul lor este o farama de credinta, (altfel nu s-ar mai gandi), care nu este lasata sa iasa la suprafata. Eu vad cum multi oameni pierd vremea, propriu si personal am facut asta cu succes ani de zile pana cand am hotarat sa schimb ce era nociv. 
Ce este mai grav e ca sunt oameni care amana la infinit apoi imbatranesc asteptandu-si moartea cu un mare regret, am intalnit oameni extraordinari ajunsi la vartsta a treia care aveau o groaza de regrete.
Nea Vasile este un mosulet simpatic, mecanic de meserie avand acum in posesie un mini service auto. E multumit de ce a facut in ultima vreme dar traieste cu un imens regret ca nu a facut mai mult... Candva mi-a spus:
- Toata viata am stiut ca pot! Vedeam cum altii mai prosti decat mine sau mai putin pregatiti reuseau, eram frustrat si nu-mi venea a crede cat noroc puteau avea acei oameni... Da asa-l numeam atunci 'noroc' mai pe urma mi-am dat seama ca succesul nu inseamna noroc! Simteam in mine un potential urias, acel potential pe care nu mi-am dat voie sa-l scot la iveala. Ma simt ca un las acum, mi-a fost frica, am stat si am trait o viata mizera, din cauza unei frici, de ce-mi era frica? Haha...nu stiu!

Un celebru citat spune cam asa:

"Decat sa-ti para rau ca n-ai facut. mai bine sa-ti pare rau ca ai facut!"

Iar cand aveti momente in care nu puteti...priviti asta...

http://www.youtube.com/watch?v=uKQPBcC1JTo&feature=related 

CITAT

Acolo unde toţi gândesc la fel, nimeni nu gândeşte prea mult !
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          WALTER UPPMANN

EGO-UL IN RELATII

Despre ego se pot spune multe si chiar se spun, prin definitie bunul si atotcunoscatorul nostru DEX spune cam asa:

ego- element prim de compunere savanta insemnand "eu". Al doilea eu, persoana care se aseamana intru totul cu alta incat i se poate substitui.

Din pacate in lumaea asta mare sunt foarte multe persoane ce poseda un ego destul de "zgrumturos", si pot spune din propria-mi experienta ca vor avea numai de pierdut!

Unii spun ca ego-ul este dusmanul omului, dar mai exista si o serie de contraziceri ale acestui enunt, dupa parerea mea un om lipsit de ego era Iisus, care ne lasa scris in Biblie:
"daca cineva te loveste intoarce si obrazul celalalt", da foarte poetic si mirobolant dar inaplicabil in lumea in care ne desfasuram aceasta viata. A fi lipsit de ego ar insemna sa fii dezbracat pe strada sa ti se ia masina, banii etc. iar tu sa nu faci nimic, ei bine asa ceva nu prea merge, de aceea eu inclin mai mult spre varianta ca ego-ul este de fapt prietenul nostru si nu dusman...DAR, ca in multe altele exista si aici un DAR, ego-ul poate deveni prietenul nostru doar in conditiile in care invatam sa-l controlam, altfel devine distructiv!

Nu cred ca folosesc cuvinte mari cand spun asta, dar exista oameni care pentru o chestie de falsa 'onoare' au facut o groaza de idiotenii si au platit scump pentru asta. Altii platesc cu viata lor acest ego colturos, dand vina pe soarta, sau mult prea folosita scuza 'asa-s  eu', pe naiba asa esti tu, asa ai fost educat sa fii dar daca ai vrea sa schimbi ceva la tine, surpriza! Se poate!

Traim intr-o lume in care exista oameni, deci ego-ul nostru va fi intrebuintat in relatiile cu semenii nostri. Mai ales in relatia barbat femeie,  sunt oameni care iubesc o persoana, pe care si-o doresc, dar ego-ul are nevoie de manifestul unei forme de control asupra celorlalti, si iubirea se transforma in santaj, daca nu faci asa inseamna ca nu ma vrei, daca faci asa inseamna ca sentimentul tau este fals, daca nu esti la 7 acasa ma inseli, cine e acel coleg care te-a servit cu o cafea? Cred ca ati auzi de aceste 'chestiute' sau mai rau, chiar le-ati trait.
Ei bine...in mod evident fericirea noastra este strict controlata de actiunile asa-zisei persoane iubite, care daca face ceva ce nu corespunde cu asteptarile noastre, vom fi calar...DEZAMAGITI! De ce? Pentru ca acel sentiment frumos va fi transformat de minte intr-un alt sentiment numit gelozie, care bineinteles va fi amplificat si sustinut de ego, iar inteligenta ne va ajuta sa sustinem acel punct de vedere generand imagini mentale care pot fi la fel de false precum un ou scos din gura unui iluzionist dupa ce a cantat mai aprig decat o soprana. 

Un intreg proces care are un singur scop, o singura misiune, un intreg complot al sistemului uman care intr-un final genereaza...
SUFERINTA!!!
O suferinta sustinuta care pentru foarte multi din semenii nostri devine chinuitoare, de aceea unii mai slabi de ingeri aleg calea suicidului, multi judeca dar o fac de pomana, odata scapata mintea de sub control s-a terminat totul, e o muchie ingusta, mult prea ingusta pentru a nu cadea, ce este groaznic vine din interior as spune, avem multe exemple in Biblie de supunearea unor oameni credinciosi la tortura fizica, acei oameni au rezistat eroic deoarece interiorul lor era neted, mintea lor era linistita si detasata de materie, asa ca suportau destul de bine toate torturile, mai tarziu s-a descoperit ca tortura fizica combinata cu cea psihica aduc rezultatul dorit. 
Sunt oameni care stau prinsi intr-o relatie plina de suferinta, raman blocati ani acolo, ambii parteneri sufera si intr-un final ajung sa creada ca asa trebuie sa fie. Este lumea pe care au creato.

Vreau sa spun ca nu avem obligatia de acontrola tot ce este in jurul nostru, pentru ca nu numai ca nu vom reusi dar vom atinge un mare grad de neliniste, si vom junge cu succes la apogeul suferintei.
Am venit singuri pe lumea asta si vom pleca la fel de singuri, oamenii din jurul nostru sunt doar parteneri de drum de la care avem cate ceva de invatat sau cu care indeplinim o misiune personala, atat si nimic mai mult. Trebuie sa ne simtim bine cu partenerii nostri exact asa ca atunci cand i-am intalnit, nu trebuie sa lasam ego-ul sa intervina si sa faca mai mult decat este necesar. Daca nu mai merge pleci, te ridici,  mergi mai departe si atat. 
Omul are capacitatea de a fi fericit, dar intr-o relatie secretul este sa se renunte la control apoi lucrurile se vor simplifica. Atentie, a nu se intelege renuntarea la control lipsa de iubire sau indiferenta!

Din cauza ego-ului necontrolat pierdem oameni dragi, care poate depaseau un moment dificil, iar noi i-am bombardat cu reprosurile noastre in loc sa le intindem o mana, sunt putini oameni cu valoare in lumea asta, daca-i intalniti iar prin manifestul necontrolat al ego-ului ii alungati, nimic nu va umple acel gol.

Sfatul general este sa fim prezenti, aici si acum, si sa ne pazim mintea, fiind atenti la ceea ce simtim putem preveni ceva ce ne va costa mai scump decat vom putea plati!

 

12 august 2012

PERSUASIUNE...LEGEA CONTRASTULUI


Dragă mamă şi tată,
 De când am plecat la facultate am fost cam leneşă la scris şi îmi pare rău că nu v-am scris mai devreme. O să vă povestesc totul chiar acum dar, înaintede a citi mai departe, vă rog să staţi jos. Nu veţi citi mai departe până nu văaşezaţi , de acord? Ei bine, acum îmi merge destul de bine. Fractura de craniu şi comoţiacerebrală, pe care le-am căpătat când am sărit pe fereastra camerei mele pentru că s-a produs un incendiu, la puţin timp după sosirea mea aici, s-au vindecat destul de bine acum. Am petrecut doar două săptămâni în spital şi acum pot să văd aproapenormal şi mai am dureri de cap îngrozitoare doar o dată pe zi. Din fericire, incendiul din clădire şi saltul meu de la fereastră au fost observate de un lucrător de la staţia de benzină din apropiere şi el a fost cel care a chemat pompierii şi ambulanţa. El m-a vizitat de câteva ori la spital şi,cum n-aveam unde să locuiesc din cauză că arsese căminul studenţesc, a fost destul de amabil să mă invite să locuiesc în apartamentul lui.De fapt, este o cameră la subsol, dar a fost drăguţ din partea lui. Este un băiat grozav, ne-am îndrăgostit unul de altul şi plănuim să ne căsătorim. Încă n-am stabilit data, dar cu siguranţă va fi înainte să se vadă că sunt gravidă.Da, mamă şi tată, sunt gravidă. Ştiu cât de mult vă doriţi să fiţi bunici şi ştiu că veţi întâmpina cu bucurie copilul şi-i veţi acorda aceeaşi dragoste,devotament şi grijă delicată pe care mi le-aţi oferit şi mie pe când eram copil. Motivul pentru care am întârziat căsătoria este acela că prietenul meu are o infecţie minoră care ne împiedică să trecem testele de sânge pre-maritale şi eu n-am avut grijă şi am luat infecţia de la el .Acum că v-am spus toate astea, vreau să vă spun că n-a fost nici unincendiu în cămin, n-am avut nici o comoţie cerebrală şi nici o fractură decraniu, n-am fost internată în spital, nu sunt gravidă, nici logodită, nu am nici o infecţie şi nu am vreun prieten. Adevărul este că am luat note mici la IstoriaAmericii şi la Chimie şi am vrut să vedeţi aceste note din perspectiva potrivită. 
Fiica voastră iubitoare, Sharon

A evidentia un lucru groaznic...prin comparatie orice ai spune devine mult mai simplu si acceptabil.

9 august 2012

IMAGINATIA+EMOTIE= COMBINATIA SUCCESULUI

Ceea ce ne putem imagina, putem realiza!

 Începând cu cea de-a doua jumătate a secolului trecut a apărut teoria care spune că:
 

“Sistemul nervos răspunde doar la imagini mentale”. Acest concept a început sa fie testat şi aplicat în special în sport, folosind tehnicile vizualizărilor creative. Sportivii “îşi imaginau” proba sportivă şi o exersau de nenumărate ori în minte pâna atunci când o “internalizau”, până atunci când reuşeau să creadă că pot să doboare recordul.
Iar apoi, în lumea reală, reuşeau cu adevărat. De ce? Pentru ca făcuseră deja acestlucru, de multe ori..... în minte!


Însă vizualizările creative mai au nevoie de un ingredient “secret” pentru a funcţiona: de puterea emoţiilor!
Doar simpla imaginaţie nu este de ajuns: avem nevoie să ne implicam şi emoţional în imaginea mentală: să simţim că putem atinge acel obiectiv, să ne vedem în timp real, simţind toate emoţiile ca şi cum s-ar întâmpla în prezent.


Exista posibilitatea, în acest moment, să intervină o altă regulă a minţii: “Cu cât este mai mare efortul conştient, cu atât este mai redus răspunsul subconştient”. Altfel spus, cu cât ne gândim mai mult atunci când vizualizăm, cu atât mai mult ne vom
îndepărta de performanţă.
Încă o dată domeniul sportiv este un exemplu: Pentru un atlet, “gândirea” este “moartea” performanţei. Orice alt lucru în afara de ceea ce face îi va afecta în mod negativ rezultatele în proba sportivă.


Mintea constienta va incerca sa modifice imaginile initiale pe parcursul procesului si sa impinga catre subconstient alte imagini, de aceea este bine sa ne pastram neclintit imaginea obiectivului deja realizat.

Dave Elman

Trăim în lumina acţiunilor noastre reflectate din trecut. Toate lucrurile pe care le-am făcut în trecut, le facem în continuare în prezent, în mintea noastră .

EMOTIILE SUNT...

O emoţie este motivaţie în formă pură – este presiunea psihologică de a acţiona.

 Rolul emoţiilor este de a ne anunţa atunci când necesităţile noastre nu sunt satisfăcute şi de a ne motiva să acţionăm pentru a le satisface.
 Toate emoţiile au un scop pozitiv: sunt mesajele date de subconştient pentru a ne determina să acţionăm în scopul de a depăşi o situaţie dificilă.
 

De exemplu: mânia este o emoţie care ne spune că percepem o anumită situaţie sau o
acţiune ca fiind incorectă faţă de noi. Aceasta emoţie ne motivează să acţionăm pentru a remedia situaţia şi pentru a restabili corectitudinea.
 

Vinovăţia este o emoţie care ne spune că percepem o situaţie în care noi nu suntem corecţi faţă de o altă persoană (sau faţă de propria persoană). Ne motivează să acţionăm pentru a restabili corectitudinea, pentru a ne reabilita faţă de acea persoană
şi de cele mai multe ori “cere o pedeapsă”, la un nivel conştient sau subconştient.

8 august 2012

"Orice ai in minte la un momentdat, trupul tau se misca in
concordanta cu gandurile tale. Trupul tau poate fi determinat sa se miste intr-o directie fizica, mentala, emotionala sau spirituala."

NU UITA SA CREZI IN VISELE TALE


Cel care viseaza si trece la fapte, intarindu-si credinta, facand-o de nezdruncinat, este in stare sa mute muntii din loc. Un vis este ca o samanta de mustar - cand o semeni, ea este cea mai mica dintre toate semintele din gradina, dar pe masura ce se dezvolta, ajunge planta cea mai mare. Ingrijirea sa necesita atentie din partea gradinarului, pentru ca pamantul trebuie cultivat, plivit si irigat; mai trebuie insa ca gradinarul sa aiba o incredere de neclintit, staruind pana la vremea culesului.
Visatorii pot cunoaste succesul in diferite cariere: ei sunt clerici, oameni de afaceri, oameni de stat, agenti de vanzari, personal administrativ, antreprenori, inventatori, oameni de stiinta, medici, profesori, artisti, scriitori, compozitori. Aspiratiile lor influenteaza vietile celor care muncesc si dau fiecaruia sansa de a se ridica deasupra unei existente obisnuite. Visele lor sunt lumina care arata calea pe care altii sa paseasca. Omul ce are un vis captivant, aproape de sufletul lui, va reusi sa-l vada implinit. Dintr-un vis drag se naste scopul, iar scopul naste telul. Urmarirea unui tel necesita un plan de actiune. Omul cu teluri bine definite, care concepe un plan pentru atingerea lor, isi va vedea scopul realizat, iar visele ii vor fi implinite, la fel de firesc precum fireasca este succesiunea anotimpurilor.

Adevaratul succes este prelucrarea unei gandiri principiale, corect directionate. Indivizii care isi doresc sincer ce este mai bun de la viata trebuie sa isi schimbe de buna voie vechea mentalitate cu una diferita – mentalitatea care a trecut proba timpului si care a permis altora sa atinga succesul. Este important sa inveti din experienta celor care in viata se conduc dupa principii, decat sa fii condus de emotii, relativism si materialism.

Prosperitatea durabila nu le este harazita celor care nu sunt pregatiti sa o primeasca. Pregatirea consta in insusirea legilor care guverneaza bunastarea – legi care de fapt, respectate in viata de zi cu zi, iti pot aduce bogatia.

Nimeni nu atinge o bunastare durabila prin nesabuinta, noroc sau sansa. Aceasta se obtine printr-o continua respectare a legilor, care confirma valoarea unor cunostinte aprofundate prin vise, teluri, scopuri, planuri, efort, cumpatare si rabdare. Drumul catre prosperitate nu mai este deloc necunoscut celor care l-au gasit; insa el ramane o enigma pentru cei care nu cunosc legile.
 
Nestiutorii, martorii invidiosi si spectatorii gelosi, care nu reusesc sa patrunda puterea viselor, pun succesul altora pe seama norocului sau a lipsei de scrupule. Asemenea oameni ii judeca din prisma perspectivelor limitate, a convingerilor lor etice si morale pe visatorii care se imbogatesc. Nu sunt in stare sa vada adevarul pentru ca nu au putut sa-l afle. Propriile idei ii leaga de conditia lor fara principii. In ignoranta lor, arunca cu pietre in cei care reusesc sa se realizeze pe deplin.

CITAT

"Oamenii il cauta pe Dumenezeu in biserici...ei nu stiu ca e in fiecare dintre noi!"

Un preot pe care l-am cunoscut candva si al carui nume nu-l mai stiu.

OGLINDIREA LUMII EXTERIOARE IN NOI INSINE



De cele mai multe ori, desi nu suntem constienti de aceasta, detestam la ceilalti exact ceea ce ne nemultumeste si condamnam la noi insine. Adesea manifestam un sentiment de ostilitate fata de ceilalti in masura in care acestia ne sugereaza exact acele caracteristici nedorite sau defecte pentru care ne dispretuim sau ne desconsideram pe noi insine.
Ceilalti devin adesea ca niste oglinzi in care se reflecta propria noastra personalitate. Regasim astfel proiectate asupra celorlalti greselile sau defectele noastre. Vom fi prin urmare inclinati, cel mai adesea in mod inconstient, sa directionam sentimentele si din pacate in special resentimentele asupra acelei parti din noi insine pe care o regasim in exterior, reflectata in ceilalti.
Acest mecanism mental de proiectie este un proces emotional complex. Pe masura ce devenim constienti de acest mecanism vom putea sa ne comportam mult mai corect, intr-o maniera corespunzatoare, mai lucida si mai obiectiva. Vom face astfel un pas important in eliminarea tensiunilor si a conflictelor existente.
Imaginea noastra despre noi insine va fi corecta atunci cand ea, impreuna cu noi insine, va fi constant revizuita si recreata. Trebuie sa subordonam aceasta imagine capacitatii noastre creatoare, sa reajustam si sa readaptam viziunea despre noi insine la realitatea concreta a vietii, potrivit propriului nostru elan creator.

6 august 2012

[AÎ+AD] x A = PI


O definiţie a potenţialului individual este redată de ecuaţia: [AÎ+AD] x A = PI. Primele două litere, AÎ, reprezintă aptitudinile înnăscute. Acestea sunt cele cu care vă naşteţi, înclinaţiile voastre naturale, temperamentul şi capacitatea mentală
în general. Următoarele două litere, AD, reprezintă aptitudinile dobândite. Acestea sunt: cunoştinţele, îndemânările, talentul, experienţa şi abilităţile pe care le-aţi dobândit sau dezvoltat, pe măsură ce aţi crescut şi v-aţi maturizat. Următoarea literă, A, reprezintă atitudinea, sau tipul de energie mentală pe
care o folosiţi la combinarea aptitudinilor înnăscute şi dobândite.

PI înseamnă performanţa individuală. Deci, ecuaţia este: Aptitudini înnăscute plus Aptitudini Dobândite, totul înmulţit cu Atitudinea personală, este egal cu Performanţa Individuală.

CULTIVATOR


Cultivi un gând, si culegi un fapt;

 Cultivi un fapt, şi culegi un obicei; 

Cultivi un obicei, şi culegi un caracter; 

Cultivi un caracter, şi culegi un destin.

CAUZA SI EFECT!



„Gândurile sunt cauze, iar stările sunt efecte."

Eleanor Roosevelt spunea:

„Nimeni nu vă poate face să vă simţiţi inferiori, fără 

consimţământul dumneavoastră".

5 august 2012

Citat Abraham Lincoln

"Cea mai buna cale de a ajuta saracii este sa nu devii si tu unul dintre ei."

DISTRUGEREA MITURILOR

Fie ca putem sa acceptam fie ca nu, problemele noastre cele mai mari, programele prin care devenim frustrati ratati etc. nu-si au radacinile altundeva decat in copilarie. Ne nastem doar cu doua temeri, frica de zgomot si frica de a cadea, restul temerilor n-i le formam pe parcursul existentei. Majoritatea parintilor sufera de critica, ma amuza teribil cum unii cred ca a-ti critica copilul si a-l pune intr-o lumina proasta in fata celorlalti este o tehnica de motivare a acelui copil. Nimic mai gresit, avand in vedere ca subconstientul inregistreaza toate trairile, in situatia de fata mesajul trimis de creier catre subconstient va fi, sunt varza!!!

Incepi prin a-ti fi create temerile cu eternele enunturi:

- nu pleca de langa bloc fiindca te va manca lupul
- nu mai umbla acolo ca iei bataita
- esti foarte obraznic o sa chem pe nenea politaiul sa te aresteze
- coboara de acolo ca vei cadea
- daca mergi repede cu bicicleta iti vei rupe mana si vei sta in spital


Enunturi de genul practic dezvolta temeri de tot ce inseamna  lumea inconjuratoare.


Apoi cand copii mai cresc putin parintii ajuta la formarea stimei de sine:


- ai luat nota proasta si Maria a luat nota mare nu esti in stare de nimic!
- Gelu e cuminte tu esti un obraznic sa-ti fie rusine,
- nu poti sa faci nimic bun
- cu ce am gresit sa am un copil ca tine...


Mai sunt multe enunturi 'motivationale' de genul acestora si cred ca majoritatea le-ati auzit, persoanele care nu au auzit in copilarie asa ceva sunt intradevar norocoase.


In concluzie plecam pe drumul vietii cu o groaza de programe negative, reprezentand temeri si grave deficiente la stima de sine, asta ne face sa ne vindem ieftin pentru ca nu putem face altceva.


Nu sunt destul de bun.
Nu pot.
Nu merit.
Nu exista asa ceva.
Altii au fost nascuti in conditii mai bune de aceea obtin.
Cine si-ar dori un idiot ca mine.
Sa ai succes iti trebuie bani.
Pentru bani se munceste din greu.
Ar fi prea frumos sa fie adevarat.
Sunt urat, chel etc.


Daca inlocuim tipul acesta de crezuri cu altele pozitive viata noastra se va schimba, de ce? Fiindca vom capata incredere in fortele proprii vom avea mai mult curaj si vom actiona, ne vom 'inalta' aspiratiile si vom cere mai mult de la viata. 
Intinde-te cat iti este plapuma spune un proverb din popor, dar nu cred ca este inteles, pentru ca poti face rost de o plapuma cat doua paturi, ca indiferent cum te vei intinde tot n-ai cum sa ramai descoperit.

4 august 2012

ADEVARUL DESPRE TINE

   "Esti o persoana cu adevarat buna. Meriti o viata minunata,plina de succes, fericire, bucurie si emotie. Ai dreptul sa ai relatii optime, o sanatate excelenta, un serviciu valoros si o independenta financiara. Acestea sunt drepturile tale prin nastere, lucrurile pe care viata ta este menita sa le includa.
Esti nascut pentru succes si pentru a avea un nivel ridicat de stima, respect de sine si mândrie personala. Esti extraordinar; nu a mai existat niciodata o persoana exact ca tine în toata istoria omenirii pe Pamânt. Ai niste talente si abilitati neexploatate absolut extraordinare care, daca ar fi descatusate si puse in aplicare, ti-ar aduce tot ce îti doresti în viata.Traiesti în cel mai bun moment din toata istoria omenirii. Esti înconjurat de nenumarate oportunitati pe care le poti folosi pentru a-ti îndeplini visele. Singurele limite reale referitoare la ceea ce poti fi, avea sau face sunt cele pe care ti le stabilesti prin modul propriu de a gândi."


Brian Tracy


GANDURI SI SUBCONSTIENT

 
Subconstientul detine deja, in profunzimile sale latente, solutiile perfecte la toate probleme care te framanta si poate indeplini, direct proportional cu intensitatea increderii, orice dorinta.

 Orice gand este o cauza care, mai devreme sau mai tarziu, va produce anumite efecte bune sau rele, dupa cum a fost continutul sau. Orice traire proprie sau stare interioara pe care o remarcati in mod pasiv este efectul sau, cu alte cuvinte, reprezinta roadele anumitor ganduri din trecut.

 Nu trebuie sa folosim niciodata formulari interioare, cum ar fi: "nu am mijloace" sau "imi este imposibil" sau "niciodata n-am sa pot". Subconstientul le va asculta si va crea premisele pe care doar noi le-am gandit, aducandu-le din domeniul posibilitatilor la o realitate efectiva. Astfel, la propria noastra comanda, chiar subconstientul va face ca intr-adevar sa ne lipseasca posibilitatile sau mijloacele de a realiza sau a obtine ceea ce urmarim. Trebuie sa cautam sa ne convingem ca totul este posibil prin angrenarea puterii nelimitate a mentalului de a comanda subconstientului.

Legea fundamentala a vietii care ne permite inflorirea si succesul este legea increderii depline in sine. Increderea numai intr-un ajutor exterior atrage, mai devreme sau mai tarziu, suferinta. Singura, increderea ferma in sine genereaza forta si bucurie. In plus, aceasta incredere ne asigura, totodata, sprijinul exterior de care avem nevoie.

 
Dorinta este solicitarea adresata de noi subconstientului. Imagineaza-ti anticipat cat mai bine indeplinirea acestei dorinte.

 Convingerile tale cele mai profunde sunt acelea care emana parca din strafundurile fiintei, incat aproape ca nu le poti argumenta si discuta rational. Aceasta se datoreaza faptului ca ele provin din sfera subconstientului.

  In general, motivele nereusitei sau esecului sunt: slaba energie, lipsa increderii, absenta continuitatii in dinamizarea subconstientului, imaginea mentala (gandul) imprecisa sau difuza, efortul incrancenat.


 Atunci cand intr-adevar vrei sa reusesti ceea ce ti-ai propus sa realizezi, imagineaza-ti cat mai clar cu putinta, inca de cand te-ai hotarat ce vrei, deznodamantul fericit sau, cu alte cuvinte, sfarsitul incoronat de succes al problemei respective. Imagineaza-te in viitor si cauta sa resimti in anticipatie bucuria implinirii a ceea ce vrei sa faci, reprezentat cat mai precis in faza finala.

 
Rabdarea, stapanirea de sine, bunatatea, blandetea, iertarea, dragostea, abnegatia, bunavointa, credinta de nezdruncinat, bucuria, intelepciunea, fericirea, incantarea, intelegerea, toate aceste calitati nu imbatranesc niciodata. Cultiva-le, exprima-le, amplifica-le, rafineaza-le si vei putea ramane tanar atat cu spiritul cat si cu trupul, radiind cu intreaga fiinta.